Meny Stäng

Studsmatta till barn

De flesta som skaffar studsmattor gör detta eftersom barnen vill kunna studsa. Men om du också går i tankarna att skaffa en studsmatta till barn finns det vissa saker du bör tänka på, för att den studsmatta du väljer ska passa barnen väl och inte vara farlig.

BRA STUDSMATTA FÖR BARN

Studsmattan Berg Champion fick av Testfakta.se rekommendationen Bäst i test efter deras test av studsmattor. Följande kommentar gavs som motivering till utnämningen Bäst i test:

Studsmattan Berg Champion har tjockt vadderat kantskydd med bra täckning av ram och fjädrar. Kraftig ramkonstruktion och fastlåsning av benen.

studsmatta barn
Beställ testvinnaren Berg Champion från Träningspartner – klicka här.

I denna artikeln listar vi de viktigaste sakerna du bör tänka på när du köper en studsmatta till barnen.

Titta på vilken extrautrustning studsmattan har

Bland annat vadderade kantskydd och skyddsnät minskar skaderisken rejält, men det finns även andra olika tillbehör som kan läggas till på mattan för att minska skaderisken. Så leta helt enkelt efter studsmattor där skaderisken minskats med hjälp av olika tillbehör!

Ställ studsmattan på rätt plats

För det första är det av yttersta vikt att studsmattor enbart ställs på en plan yta, men det kan även vara en god ide att ställa studsmattan på en plats där det är mjukt runt mattan, t.ex. för att det är gräs där eller liknande. Detta minskar nämligen skaderisken om man skulle ramla av mattan, t.ex. när man ska hoppa av den eller liknande. Så tänk igenom var du ställer eller kommer att ställa studsmattan noga!

Plocka även undan saker som stenar och andra hårda föremål runt själva studsmattan, för att undvika att barnen skadar sig på dem.

Gräv ned studsmattan lite

Detta är inte alltid möjligt, men i de fall då det är det, kan detta vara en bra ide. Detta minskar ju nämligen fallhöjden från studsmattan rejält.

Låt aldrig små barn hoppa på mattan utan uppsyn

Det är nämligen i regel just då som olyckor lätt sker, för barn har svårt att förstå vilket beteende som är riskfyllt och inte. Bland annat är det farligt att hoppa för många samtidigt, att hoppa för nära varandra, och så vidare. Så ha alltid koll på hur barnen hoppar för att vara på den säkra sidan!

Låt aldrig barnen hoppa på studsmattan när den är blöt

Då är nämligen halkrisken otroligt stor. Det är därför alltid bättre att vänta tills studsmattan hunnit torka ordentligt innan man börjar hoppa.

Läs alltid instruktionerna för just den studsmatta du skaffat

Där kan du nämligen hitta annan viktig information om just den studsmatta du har, så slarva inte med detta!