Meny Stäng

Nät till studsmatta

Ofta när man köper en studsmatta blir man erbjuden att även köpa ett skyddsnät eller nät till studsmattan. Då är det naturligt att man undrar om detta verkligen är nödvändigt, eller om ett nät till studsmatta verkligen är nödvändigt. Svaret på denna fråga är att man kan hoppa på en studsmatta även utan nät, men tänk på att olyckor med studsmattor händer relativt ofta. När man studsar och inte har full kontroll (det är ju det som är så härligt med studsmattor, men det är samtidigt det som är lite läskigt…) är det ju lätt att man tappar balansen och så vidare, och givetvis gäller detta i ännu högre grad för barn, som har svårare att förutse olyckor som kan inträffa.

Ett nät runt studsmattan gör dock att man inte kan studsa av studsmattan av misstag, vilket är en vanlig situation som kan leda till att en olycka sker. Genom att ha ett nät till studsmatta minskar du därför olycksrisken för alla som hoppar på den rejält. Läs vår rekommendation för en bra studsmatta med nät här.

nät till studsmatta

Vidare brukar dessa nät inte vara så dyra, även om de täcker hela studsmattan, så inte ens av kostnadsskäl bör man dra sig från att köpa dem. Den enda nackdel som näten kanske har är att de inte är så estetiskt tilltalande, men vad är egentligen viktigast; att det är fint, eller att det är säkert? Dessutom skulle nog många hävda att studsmattor i sig är ganska fula… Så vad spelar det för roll om man förfular något ändå redan fult lite till?

Hur som helst så bör den som vet att det främst är barn som kommer att använda studsmattan verkligen tänka igenom om det inte hade varit en god idé att sätta ett nät runt studsmattan. Olyckor händer så lätt, men visst är detta väldigt onödigt, med tanke på att man faktiskt kan förebygga de flesta olyckor så lätt?