Meny Stäng

Berg Toys Studsmattor

Tänk så snabbt landskapsbilden ändå kan förändras. På bara några år har siluetterna i våra svenska villaområden förändrats helt. Där man tidigare såg stora gröna gräsytor finns idag stora studsmattor. Studsmattorna blev snabbt oerhört populära och finns i nästan varje trädgård där det bor barn. Det betyder förstås inte att det bara är barnen som har glädje av mattorna, men det är nog ändå de som är orsaken till att en studsmatta inhandlas.

En populär leksak och ett bra träningsredskap

Många är alltså de föräldrar som har låtit sig övertalas att köpa en studsmatta. Det är kanske inte alltid med glädje man tar upp en stor del av trädgården med en enda pryl. Men när man väl får upp studsmattan och ser hur alla verkligen roar sig är det givetvis värt det. En studsmatta är förresten inte bara en kul, leksak, det är också ett bra träningsredskap. Man talar ju mycket om att barn och ungdomar rör på sig för lite idag. Med en studsmatta på gården kommer motionen nästan av sig själv och det är dessutom en allsidig träning. Genom att studsa och hoppa på olika sätt får man givetvis bättre kondition, men det är också bra träning för muskler, koordination och balans. Man kan faktiskt till och med se att små barn, som knappt lärt sig gå, kan träna upp balansen genom att krypa och gå på en studsmatta. Lek och träning på en studsmatta är dessutom den bästa kaloriförbrännare man kan tänka sig, så det är inte så konstigt att man då och då också ser mamma och pappa studsa omkring däruppe på mattan.

Beställ testvinnaren Berg Champion från Träningspartner – klicka här.

Men eftersom det mest är de stora, höga studsmattorna som köps kan de givetvis också innebära risk för skador. Många föräldrar tvekar om att skaffa en studsmatta just för oron över att barnen ska skada sig. Man kan givetvis aldrig skydda sig helt mot olyckor, men när det gäller studsmattor finns det en hel del saker man kan göra för att minimera risken för olyckor.
När vi ger ett barn en cykel är det helt naturligt att vi samtidigt ger en hjälm, som vi dessutom kräver att barnet använder när det använder cykeln. På samma sätt är det en självklarhet att skaffa ett skyddsnät när man köper en studsmatta. Nätet är ett måste för att förhindra att någon hamnar utanför mattan eller slår sig mot mattans hårda ram. Det är också viktigt att tänka på var man placerar studsmattan. Marken bör vara så plan som möjligt så att mattan står riktigt stadigt och man bör inte ställa den alldeles i närheten av stora träd eller stenar, för att undvika att någon skadar sig på dessa.

Berg toy studsmattor

Trots att många är oroliga för skador och vill ha studsmattor av bra kvalitet och med hög säkerhet är de flesta studsmattor som säljs ändå lågprismattor. Anledningen är helt enkelt att man väljer den billigaste studsmattan, utan att tänka på att den som är billigast i inköp förmodligen inte är den bästa. Kanske tycker man också att man kan lägga mellanskillnaden på annat. Men, ofta kan det sluta med att den studsmatta som var billigast att köpa efter något år visat sig bli betydligt dyrare än kvalitetsmattor till ett några högre pris, beroende på att delar och tillbehör går sönder och behöver bytas ut. Det är nästan alltid bättre att satsa på kvalitet och betala lite mer, och i synnerhet när det handlar om studsmattor som ska tåla en ganska robust hantering. Ofta är heller inte prisskillnaden alls lika stor som skillnaden i kvalitet.

Kvalitet, Säkerhet och Prestanda

När det gäller just studsmattor kan man hitta dem bland annat på lågprisvaruhus, men här hittar man förstås inte de bästa och säkraste mattorna. Men, du behöver inte resa land och rika kring för att hitta en bra och prisvärd studsmatta. Berg Toys studsmattor ger dig en kombination av byggkvalitet, säkerhet och prestanda till ett mycket rimligt pris. Visserligen kostar dessa studsmattor lite mer än de riktiga lågprismattorna att köpa, men det är pengar som du förmodligen tjänar in på några år, tack vare den höga kvaliteten. Priset på ett nödvändigt skyddsnät ligger ofta runt halva priset för en studsmatta, och det är oftast denna detalj som går sönder på de billigare varianterna. Framför allt är de billigare näten sköra vid blixtlåset, och det är inte alls ovanligt att ett skyddsnät till lågprismattor bara håller en säsong.

Väljer du istället en studsmatta, med nät, från Berg Toys har du saker som håller år efter år. Och det är inte svårt att räkna ut att det något dyrare inköpspriset kan betala sig ganska snabbt. Men att köpa en kvalitetsprodukt innebär förstås inte bara att du får grejor som håller. Du får också en studsmatta med högre säkerhet och Berg Toys överlägsna studs, något som är  minst lika mycket värt som lång hållbarhet.

Och du behöver, som sagt, inte leta runt i olika butiker för att köpa en bra och högkvalitativ studsmatta från Berg Toys. Dessa studsmattor hittar du här på nätet, och du kan snabbt och smidigt köpa dem direkt online. Det finns naturligtvis många fördelar med att kunna köpa så stora och skrymmande produkter via nätet. För det första kan du välja och vraka bland alla Berg Toys studsmattor så länge du vill. Här finns varken andra kunder eller butikspersonal som vill att du bestämmer dig snabbt, utan du kan jämföra olika modeller i lugn och ro tills du hittar den studsmatta som motsvarar alla dina krav och önskemål. Du handlar när det passar dig eftersom det inte existerar öppet- och stängningstider hos butikerna på nätet. Du kan välja och beställa din studsmatta mitt i natten eller på helgen om det är den tiden som passar dig bäst.

Och det kanske bästa med allt är att du slipper tänka på krångliga transporter eftersom du får din studsmatta levererad hem när du köper den online. Du kan också jämföra priser mellan olika butiker och köpa din matta där du får den till bästa priset.